BSAFE:

BSAFE is de benaming van het veiligheidsbewustzijnsprogramma van Swietelsky Rail Benelux. Het bestaat uit een drietal onderdelen, namelijk:

BSAFE

De kern van BSAFE wordt gevormd door het BSAFE veiligheidsbewustzijnsprogramma met als doel aantoonbare groei van veiligheidsbewustzijn, versterken van eigenaarschap en leiderschap en het doorontwikkelen van de integrale / geintegreerde veiligheidscultuur.

Een belangrijke inspiratiebron bij het ontwikkelen van het BSAFE veiligheidsbewustzijnsprogramma vormde de boeken Brainsafe® en Brainsafe 2.0® - van hersenpan tot veiligheidsplan van auteur Gerd-Jan Frijters, oprichter van D&F Group. Zijn visie en onze ervaring hebben we vertaald naar 'gewenst gedrag':

Verwachtingen veilig gedrag:

Bewustzijn

Samenwerken

Aanpassingsvermogen

Feedback geven en ontvangen

Eigenaarschap

Het BSAFE veiligheidsplatform is gericht op het uitwisselen van kennis en ervaring op het gebied van veiligheid-, bewustzijn en -cultuur. Hiervoor werken wij samen met diverse partners bestaande uit onder meer collega bouw-bedrijven zoals Boskalis Nederland en Gebr. De Koning, ingenieursbureau's als Logitech en Dutch Rail Consult en adviesbureau's als D&F Group, Meijers Consultancy en Brusq. Daarnaast participeren ook onze vaste partners ATR, Safelines, Hamer en 4SYS.
Zie voor meer informatie BSAFE VEILIGHEIDSPLATFORM (bsafe-platform.nl)

Via het BSAFE netwerk delen we zowel binnen, maar ook buiten de spoorbranche, kennis en ervaring. Daarnaast leggen we verbinding met experts om nieuwe inzichten en inspiratie op te doen.